• En pocas palabras

  Las cosas no son lo que parecen, pero tampoco son de otra manera. Lankavatara Sutra

 • Es necesario liberarse de las cadenas de las ocupaciones cotidianas y de los asuntos políticos... Hay que huir de la política porque daña y destruye la felicidad.
  Epicuro

 • La existencia está más allá del razonamiento... Cuando hayas visto las limitaciones de la inteligencia... empezarás a superar la mente... El hombre es un signo de interrogación, es una bendición. Celébralo".
  Osho

 • Traductor

 • Anuncios

Ser un mateix

Quan l’home no es troba ell mateix, no troba res.  

.   .   .

Som els nostres pròpis dimonis, ens expulsem del nostre paradis.

J.W. Goethe

 

       Centrar-se en un mateix és realment bo? Si hagués de contestar a una pregunta així diria que únicament coneixeràs als altres si abans et coneixes tu. Només pots entendre allò que experimenta l’altre si en algun moment ho has sentit tu mateix.

        L’auto coneixement no és tancar-se a un mateix. L’acció més adequada i gratificant per a cada individu sorgeix de l’auto coneixement o de la intuïció, que és una forma no racional de coneixement.

        L’auto coneixement es relaciona molt íntimament amb la meditació ja que aquietar l’especulació mental possibilita l’emergència de quelcom distint, desconegut. Un nou coneixement.

        Si el coneixement d’un mateix i el de l’altre són una mateixa cosa, també en cada ésser hi ha la possibilitat de conèixer tot l’univers, del que n’és part.

        Ser un mateix no obliga a ningú a viure a les muntanyes contra la seva voluntat,  però  si  a destriar entre l’acció  que prové  de la necessitat interior, de la que és simple reacció al medi cultural i social ( a favor o en contra). Qualsevol lloc és bo per trobar i viure l’autenticitat del ser més enllà d’artificiosos condicionaments exteriors, a la vegada que es dóna manifestació a  aquesta individualitat.

       jordi

 

Enllaça amb: – Sentència Dèlfica

                        No poder

Anuncios

Una respuesta

 1. Exactamente pienso esto, si no te conoces a ti mismo, no podras conectar con los demás, te lo escribiria en catalan ya que soy catalana, pero nose me da muy bien escribirlo, un saludo y me alegra haber encontrado tu espacio.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s